‘Chez Gérard’ ligt in de Lot, Frankrijk en is ontwikkeld en ingericht voor mensen met Duchenne en andere neuromusculaire aandoeningen. Het huis heeft 3 slaapkamers en herbergt alle benodigde faciliteiten. Ook is er een verwarmd zwembad ter beschikking.

Mensen met een neuromusculaire aandoeningen en hun familie/vrienden kunnen er tegen een geringe vergoeding verblijven.

Geschiedenis
Gérard en Alain woonden als kinderen met hun ouders in dit huis. Na het overlijden van hun ouders ging Alain in het buurhuis wonen met zijn partner Christine (Kiki). Gérard bleef in het ouderlijk huis wonen. Net als hun vader hielden Gérard en Alain schapen, hooiden ze de velden, kapten ze hun haardhout in de bossen rondom het huis en werkten ze bij bedrijven in de regio. Tot bij Gérard in 2010 ALS werd vastgesteld. Hij ging in de jaren na de diagnose snel achteruit en werd rolstoelafhankelijk, waardoor het huis aangepast moest worden voor rolstoelgebruik. Eind 2016 overleed Gérard aan de gevolgen van zijn ziekte.

Alain en Kiki spraken begin 2017 met StiVaNe af om het huis ter nagedachtenis aan Gérard beschikbaar te stellen voor vakanties voor families met mensen met een neuromusculaire aandoening.

Het huis is met aandacht en warmte aangepast en ingericht door Alain en Kiki; dat zie en voel je terug in het huis. De ruime woonkamer, de keuken en de drie slaapkamers zijn helemaal opnieuw gedecoreerd en ingericht. Ingangen en doorgangen zijn extra breed, net als de deur van één van de slaapkamers. Ook de badkamer is helemaal aangepast aan rolstoelgebruikers.